Lange file in Westerscheldetunnel door kapotte hoogwerker

Lange file in Westerscheldetunnel door kapotte hoogwerker
Lange file in Westerscheldetunnel door kapotte hoogwerker © HV Zeeland
File in de Westerscheldetunnel door hoogwerker met pech
File in de Westerscheldetunnel door hoogwerker met pech © HV Zeeland
De hoogwerker werd gebruikt bij de werkzaamheden van afgelopen nacht, maar toen de werklui de hoogwerker aan het einde van de nacht wilden wegrijden, lukte het door een defect niet om hem in te klappen. Het voertuig kwam ook niet meer van zijn plek.
De kapotte hoogwerker stond er dus al rond 05.15 uur, maar de berging werd uitgesteld vanwege de ochtendspits. In de tunnelbuis richting Terneuzen werd één rijstrook afgesloten en de maximumsnelheid is verlaagd van honderd naar zeventig kilometer per uur.

Uur lang dicht

De berging van de hoogwerking zou oorspronkelijk om 09.30 uur plaatsvinden, maar op dat moment was het nog veel te druk in de tunnel om de Westbuis af te sluiten. Om 10.30 uur startte de berging. De Westbuis van de Westerscheldetunnel ging een half uur lang dicht voor verkeer om de kapotte hoogwerker weg te halen. Daarna werd de file al snel korter.
File voor Westbuis Westerscheldetunnel door kapotte hoogwerker
File voor Westbuis Westerscheldetunnel door kapotte hoogwerker © HV Zeeland
Door het pechgeval in de Westerscheldetunnel en de nasleep van een ongeluk op de Eerste Deltaweg werd ook de busdienstregeling van vervoersbedrijf Connexxion ernstig ontregeld. Reizigers moesten urenlang rekening houden met 'vertraging en rituitval', meldde Connexxion op Twitter.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>