Nieuwe cultuurglossy moet een 'mooi en handzaam overzicht' zijn

Zeeland is een glossy rijker. Vanmiddag is in het Zeeuws Museum in Middelburg het eerste exemplaar van de Zeeuwse Cultuur Agenda uitgereikt.

De nieuwe gedeputeerde van cultuur, Anita Pijpelink, kreeg het eerste exemplaar uit handen van Edwin de Kort, hoofdredacteur van Omroep Zeeland. De Zeeuwse Cultuur Agenda is de opvolger van Zeeland Klassiek, en bevat informatie over allerlei evenementen op cultureel vlak.

Handzaam overzicht

Gedeputeerde Anita Pijpelink, nog maar kort in functie, verwacht veel van het nieuwe blad. "Ik ben er echt trots op dat alle culturele partners in Zeeland hun krachten hebben gebundeld en dit samen maken", zegt ze. "En we hebben nu een mooi en handzaam overzicht van alle culturele activiteiten, voor de Zeeuwen en de toeristen."

Ruimte voor de regio

Bij de uitreiking van het eerste exemplaar zei Pijpelink dat er op dit moment in Den Haag meer aandacht is voor de regio. "De minister heeft vorige week haar uitgangspunten gepresenteerd, en daar zie ik ruimte voor de regio's. Het is aan ons om die kansen te verzilveren, en dat doe ik graag samen met de culturele instellingen."

De glossy is gratis te verkrijgen op diverse locaties in Zeeland, zoals boekhandels, campings en musea.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg cultuur Zeeland glossy
Deel dit artikel:

Reageren