Jos van Emden van Team Jumbo-Visma wint proloog ZLM Tour

Jos van Emden van Team Jumbo-Visma wint proloog ZLM Tour
Jos van Emden van Team Jumbo-Visma wint proloog ZLM Tour © Orange Pictures
Jos van Emden wint proloog ZLM Tour in Yerseke
Het podium in Yerseke bestond volledig uit renners van Jumbo-Visma. Mike Teunissen werd tweede op twee seconden van Van Emden. De derde plek was voor de Duitse ex-wereldkampioen Tony Martin, die ook 0.02' moest toegeven op winnaar Van Emden.

Tijdritspecialist

De Schiedammer is een tijdritspecialist. Hij was drie keer eerder winnaar van de proloog in de ZLM Tour. De laatste keer was in 2016 in Goes.

ZLM Tour

proloog in Yerseke 6,8 km 1. Jos van Emden Jumbo-Visma 7.54' 2. Mike Teunissen Jumbo-Visma + 0.02' 3. Tony Martin (Dui) Jumbo-Visma + 0.02' 4. Alex Dowsett (Eng) Katusha + 0.04' 5. Max Walscheid (Dui) Sunweb + 0.06'
"Zoveel kansen krijg ik niet. Dus ik ben blij dat ik gewonnen heb."
De beste Zeeuw werd Brian van Goethem uit Philippine met een zeventiende plek. Hij reed 8.17'. Van Goethem maakte in de ZLM Tour zijn rentree nadat hij door oogproblemen uitgeschakeld was.
Marco Minnaard uit Wemeldinge eindigde op de 39e plek met 8.31'. Minnaard vertelde na afloop dat hij de kans klein acht dat hij volgende maand de Tour de France zal rijden.
Wesley Mol uit Kapelle werd 78e en Thijs de Lange uit Kattendijke eindigde op de 84e plek.
'Altijd lastig zo'n proloog. Het is ook totaal mijn ding niet.'
Donderdag staat de etappe tussen Bredene (Bel) en Heinkenszand op het programma. Deze rit is vanaf 14.00 uur bij Omroep Zeeland te volgen op televisie. Na de finish in Heinkenszand gaan de renners van de ZLM Tour onze provincie uit. Ze vervolgen hun weg door Brabant en Limburg. De ZLM Tour duurt nog tot en met zondag.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>