Lees terug hoe Dylan Groenewegen etappe ZLM Tour wint, ondanks val

De renners zijn om 11.15 uur in het Belgische Bredene begonnen aan de eerste etappe van de ZLM Tour naar Heinkenszand. Rond het middaguur passeerden de eerste renners de Zeeuws-Vlaamse grens. Om 15.45 uur zijn de renners na 197,5 kilometer te hebben afgelegd in Heinkenszand gefinisht. Dylan Groenewegen won de eindsprint, ondanks een val op veertien kilometer voor de finish.

Het verloop van de wedstrijd kun je teruglezen in ons liveblog.

Kopgroep ZLM Tour rijdt door tolpoortjes Westerscheldetunnel (foto: ZLM Tour)

Vanaf de start in Bredene voert de route de wielrenners via Brugge naar Zeeuws-Vlaanderen. Rond 12.00 uur zijn ze bij Sluis de grens gepasseerd. Ze zijn via Waterlandkerkje, IJzendijke en Philippine naar Terneuzen gereden. Rond 13.20 uur zijn de renners de Westerscheldetunnel ingereden. Die werd tot 13.45 uur afgesloten voor het verkeer om de doortocht van de wielrenners mogelijk te maken.

Kleinere ronden

Aan de andere kant van de tunnel rijden de wielrenners via Borssele, Hoedekenskerke, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke en Nisse. Rond 14.40 passeerden ze voor het eerste de finish in Heinkenszand, maar daarmee was de etappe nog niet afgelopen. De wielrenners hebben eerst nog drie kleinere ronden van 19 kilometer afgelegd, via 's-Heerenhoek en Nisse.

De daadwerkelijke finish van de etappe bij het gemeentehuis in Heinkenszand, aan de Stenevate, gebeurde om 15.45 uur, iets eerder dan verwacht. Tussen 14.00 en 16.00 uur was de wielerwedstrijd te volgen op televisie bij Omroep Zeeland. Bekijk hier de samenvatting:

In totaal verschenen er vandaag 119 renners van 17 teams uit 16 verschillende landen aan de start. De bekendste namen zijn Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Voor beide mannen is de ZLM Tour een laatste testcase in aanloop naar de Tour de France.

Vier Zeeuwen

Aan de wedstrijd doen ook vier Zeeuwen mee: Brian van Goethem uit Philippine, Marco Minnaard uit Wemeldinge, Thijs de Lange uit Kattendijke en Wesley Mol uit Kapelle.

Gisteren werd de proloog verreden van en naar Yerseke. In de tijdrit was Jos van Emden van Team Jumbo-Visma de snelste. Hij mocht gisteravond de gele leiderstrui aantrekken. Na deze Zeeuwse etappe gaat de ZLM Tour verder met etappes in Brabant en Limburg.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland ZLM Tour
Deel dit artikel:

Reageren