Bravis kiest definitief voor nieuw ziekenhuis in Roosendaal, Thools protest vangt bot

Ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom gaat definitief dicht
Ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom gaat definitief dicht © Omroep Zeeland
Bravis heeft nu nog twee hoofdlocaties in West-Brabant: Bergen op Zoom en Roosendaal. De specialismen zijn over die twee locaties verdeeld. Lange tijd werd er gesteggeld of het nieuwe ziekenhuis in Roosendaal of Bergen op Zoom zou komen.

Wettelijke norm voor aanrijtijden

Tholenaren hebben eerder geprotesteerd tegen de keuze voor Roosendaal. Zo zou voor delen van Tholen de wettelijke norm voor aanrijtijden niet gehaald worden. Onder meer de inwoners van Stavenisse reageerden verontwaardigd. Maar voor de directie wegen de aanrijtijden niet zwaar genoeg om op dit besluit terug te komen.
Vanaf 2025 wordt op de nieuwe locatie alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg centraal verleend. Het ziekenhuis in Bergen op Zoom zal dan worden gesloten, maar daar blijft wel nog een kleinere poliklinische voorziening.

Voordelen

Volgens Bravis levert alle zorg onder één dak grote voordelen op. "Zo kunnen de medisch specialisten en andere zorgverleners nog beter samenwerken, waardoor de zorg verder kan verbeteren en vernieuwen. Patiënten hoeven niet meer heen en weer te reizen tussen twee locaties", aldus het ziekenhuis.
Daarbij zijn de twee huidige hoofdlocaties ruim vijftig jaar oud, terwijl er in de ziekenhuiszorg veel is veranderd. Er zijn minder bedden nodig, patiënten hebben meer behoefte aan dagbehandeling en er zijn meer poliklinische behandelingen.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>