Een gescheiden carnavalsfeest in Kwadendamme

Een gescheiden carnavalsfeest in Kwadendamme
Een gescheiden carnavalsfeest in Kwadendamme © Omroep Zeeland
Een gescheiden carnavalsfeest in Kwadendamme
In het verleden verstopte de jeugd volgens café-eigenaar Nico Peeters hun alcohol in de struiken, dronken dan snel een beetje en gingen het café weer in. "Dat kan morgenavond niet meer. We hebben aparte ingangen voor zowel de tent als het café en hanteren het beleid binnen is binnen. Zodra je naar buiten gaat kom je er niet meer in", vertelt Peeters.

Keuze

Om vriendengroepen niet uit elkaar te trekken kunnen de 18-plussers wel naar het alcoholvrije gedeelte toe. Hiervoor moeten ze dan wel een kaartje kopen. De voorzitter van carnavalsvereniging De Pikpot reageert positief: "Ik denk dat het de sfeer ten goede komt, want het personeel hoeft geen controlerende functie meer te hebben waardoor het een stuk ontspannender en gezelliger gaat worden. Ik heb er zin in!", aldus Jeroen van Sabben.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>