Bestuur waterschap wil meer gaan verdienen

Het gebouw van het waterschap in Middelburg.
Het gebouw van het waterschap in Middelburg. © Ingestuurd via Flickr
In totaal mogen de leden van het dagelijks bestuur, exclusief de dijkgraaf, per maand 23.435,55 euro onder elkaar verdelen, ongeacht het aantal leden. Op dit moment zitten de vijf bestuurders gezamenlijk een kleine tweeduizend euro onder dat bedrag. Daar willen ze verandering in brengen: ze willen het complete bedrag verdelen.
<p>Het dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen bestaat uit Philipp Keller, Denis Steijaert, Marien Weststrate, Gert van Kralingen en Luc Mangnus. Toine Poppelaars is de dijkgraaf. Zijn salaris valt buiten de te verdelen 23.435,55 euro. </p>

'Intensivering van bestaande kerntaken kost meer tijd'

Volgens het dagelijks bestuur zorgt vooral de 'intensivering van de bestaande kerntaken' ervoor dat ze meer tijd kwijt zijn aan hun werk bij het waterschap. Dat geldt ook voor de externe vergaderingen over landelijke thema's als klimaatadaptie, duurzaamheid en circulaire economie met verschillende belanghebbenden.
Daarnaast wil het dagelijks bestuur regionale thema's aan de portefeuilles toevoegen, wat ook tijd in beslag zal nemen. "En uiteraard moeten de individuele portefeuillehouders elkaar op alle onderwerpen en thema's kunnen vervangen; het is tenslotte teamwork", zo schrijven de bestuurders in het voorstel.

Van 4.296 euro naar 4.687 euro

Als de algemene vergadering op 4 juli akkoord gaat met het voorstel verdienen de bestuurders met terugwerkende kracht vanaf 6 juni 4.687 euro bruto per maand. Dat betekent dat het waterschap op jaarbasis 35.000 euro (inclusief sociale lasten) extra kwijt is aan zijn bestuur.