Middelburg eert Woodstock met driedaags festival

Publiek bij Woodstock in 1969.
Publiek bij Woodstock in 1969. © Derek Redmond and Paul Campbell
Woodstock was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 op een weiland plaatsvond in de Amerikaanse plaats Bethel. Het werd een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Vooraf werden 200.000 bezoekers verwacht, maar dat aantal werd uiteindelijk verdubbeld.

'Hopelijk iets minder publiek dan in 1969 in Amerika'

Namens de organisatie verwacht Renny Minnaert geen honderdduizenden mensen. "Ik hoop het niet, dan hebben we een probleem", grapt hij. Het programma kent dan ook geen namen als Jimi Hendrix, Santana of The Who, maar een kleine twintig Nederlandse bands die de muziek van toen zullen spelen. Ook krijgen jonge bands de kans om op het festival te spelen.
De organisatie hoopt dat het publiek ook in 'Woodstockstijl' komt: "Bloemetjesblousjes en -jurkjes, spijkerbroeken met wijde pijpen... Dat zou heel leuk zijn."
Koorkerkplein Middelburg, nu nog leeg, straks Woodstock-vol?
Koorkerkplein Middelburg, nu nog leeg, straks Woodstock-vol? © omroep zeeland
Het festival is gratis toegankelijk en moet jong en oud gaan vermaken. De organisatie roept de bezoekers op om in kleding te komen die bij de jaren '60 van de vorige eeuw horen. Om op die manier de toon te zetten voor drie dagen vol liefde, vrede en muziek.