DSV vestigt zich op Tholen en belooft 200 nieuwe banen

Logistiek bedrijf DSV Solutions gaat op Tholen een distributiecentrum bouwen dat voor ongeveer 200 nieuwe banen moet zorgen. Het distributiecentrum wordt gebouwd op bedrijventerrein Welgelegen bij Tholen.

Brian Alwind (DSV), Frank Hommel (wethouder gemeente Tholen) en Arno van Berlo (DSV) ondertekenen de verkoopovereenkomst. (foto: DSV)

Het Deense bedrijf wil zijn activiteiten in de regio Bergen op Zoom uitbreiden en zocht daarom een 'royaal kavel' met een logistieke bestemming. Dat werd gevonden op bedrijventerrein Welgelegen bij Tholen. Het distributiecentrum wordt ongeveer 90.000 vierkante meter groot en zal gebruikt worden voor de opslag van uiteenlopende goederen.

"Een locatie op een steenworp afstand van de A4 dat is een perfecte uitvalsbasis voor DSV Solutions", zegt directeur Bas Fraanje. "Ook qua arbeidsmarkt is de ligging op het scharnierpunt tussen Zeeland en West-Brabant optimaal."

Wethouder Frank Hommel is vooral blij met de banen die het distributiecentrum creëert: "De komst van DSV naar Tholen zal extra werkgelegenheid met zich meebrengen, zo'n 200 fte, mogelijk zelfs 300 fte."

Het bedrijf is van plan om zes dagen in de week in twee ploegen te gaan werken, van 6.00 tot 18.00 uur.

De gemeente Tholen start binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van de eerste stukken bouwgrond staat gepland voor mei 2020.

Meer over dit onderwerp:
Tholen distributiecentrum DSV Solutions
Deel dit artikel:

Reageren