Veiligheidsregio: geen problemen tijdens telefoonstoring

Tijdens de telefoonstoring van KPN hebben zich maandag voor zover bekend geen problemen voorgedaan in Zeeland. Dat zegt de Veiligheidsregio. De Zeeuwse hulpdiensten waren extra alert tijdens de telefoonstoring . Het alarmnummer 112 was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.

Hulpdiensten

Tijdens de storing stuurden Veiligheidsregio's extra agenten en ambulances de straat op. Ook werden er verschillende telefoonnummers bekend gemaakt die mensen via Whatsapp konden bereiken in geval van nood. In Zeeland zijn 62 brandweerposten bemand geweest zodat mensen ook daar om hulp konden vragen indien nodig.

Druk

Bij het Adrz in Goes was het drukker dan normaal op de Spoedeisende Hulp omdat mensen daar direct heen gingen. Ook bleven de dienstdoende medisch specialisten in het ziekenhuis om veilige zorg te kunnen garanderen. Familie van patiënten in kritieke toestand op de Intensive Care hebben per sms alternatieve contactgegevens doorgestuurd gekregen.

Mobiele telefoon (foto: Pixabay)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
112 storing KPN
Deel dit artikel:

Reageren