Warmterecord verbroken, hoe warm is het nu bij jou?

Hoe warm werd het vandaag in Zeeland? Iedere tien minuten wordt de temperatuur van de drie Zeeuwse weerstations weergegeven in een speciale grafiek: De Zeeuwse Thermometer. Het Zeeuwse warmterecord voor 25 juni stamt uit 1976. Toen werd het in Vlissingen 28,9 graden. Vanmorgen om 11.00 uur werd dat record al verbroken bij het meetstation in Wilhelminadorp.

Waarschijnlijk wordt het warmterecord van 25 juni 1976 verbroken (foto: Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen)

Om 12.30 uur werd het ook in Westdorpe warmer dan het oude record en om 13.50 uur steeg de temperatuur ook in Vlissingen tot boven de 29 graden. Daarmee is dus op alle Zeeuwse meetstations het oude dagrecord gesneuveld.

Automatische waarnemingen

Er zijn in Zeeland drie grote weerstations, Vlissingen, Wilhelminadorp en Westdorpe. Iedere tien minuten versturen deze hun automatische waarnemingen en die zijn zichtbaar in onderstaande grafiek. Let op: de vertraging is telkens dertien minuten, dat ligt aan het KNMI die met doorsturen van gegevens van de weerstations steeds dertien minuten wacht.

Ga met de muis over de lijnen voor extra informatie (zoals windrichting, windsnelheid en luchtdruk) per waarneming.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Westdorpe Wilhelminadorp thermometer
Deel dit artikel:

Reageren