's Ochtends al warmterecord: warmste 25 juni tot nu toe in Zeeland

's Ochtends al warmterecord: warmste 25 juni tot nu toe in Zeeland
's Ochtends al warmterecord: warmste 25 juni tot nu toe in Zeeland © Ria Brasser
Het weerstation in Wilhelminadorp
Het weerstation in Wilhelminadorp © Omroep Zeeland
Om 12.30 uur werd het ook in Westdorpe warmer dan het oude record en om 13.50 uur steeg de temperatuur ook in Vlissingen tot boven de 29 graden. Daarmee is dus op alle Zeeuwse meetstations het oude dagrecord gesneuveld.
Uiteindelijk werd het in Wilhelminadorp het warmst. Daar steeg de temperatuur door naar de 32,1 graden. In Westdorpe werd het 31,8 graden en in Vlissingen steeg de temperatuur uiteindelijk nog door naar de 30,1 graden. Landelijk was het meetstation in Hupsel, in Gelderland vlakbij de Duitse grens, het warmste meetstation. Daar liep de temperatuur vanmiddag op tot 36,5 graden.

Weerstations

Van de drie Zeeuwse meetstations is die in Vlissingen het oudst. Daar worden de metingen al sinds 1906 vastgelegd. Het meetstation in Westdorpe werd in 1991 in gebruik genomen.
Bij het meetstation in Wilhelminadorp begonnen de metingen al eerder, in 1989, maar daar zit er een gat in de metingen. Van 2014 tot de zomer van 2017 was dat meetstation namelijk buiten gebruik.

Actuele temperatuur

Van die drie Zeeuwse weerstations hebben we vandaag de actuele temperatuur bijgehouden. Bekijk hier hoe de temperatuur daar vanmiddag steeds verder opliep.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>