Interview over bomenkap Middelburg door duizenden jongeren geplaybackt

"U bent misschien ook niet zo mooi, maar u heeft wél recht van leven", dat zei het Middelburgse raadslid Piet Kraan begin 2016 tegen toenmalig Omroep Zeeland-verslaggever Ferdinand Koppejan. Het fragment ging viral via onder meer videosite Dumpert en televisieprogramma De Wereld Draait Door. En nu gaat de audio van het filmpje opnieuw rond, op filmpjesplatform TikTok.

Koppejan deelde een van de voorbeelden op Facebook en Instagram.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

TikTok is een videoplatform en mobiele app die vooral onder jongeren populair is. Er worden allerlei soorten korte filmpjes op gedeeld. Een van de soorten filmpjes die er de ronde doen zijn playbackfilmpjes, waarbij de gebruikers een nummer of tekst playbacken.

Geplaybackt op TikTok

Het fragment uit de reportage van Omroep Zeeland dat eerder viral ging is ook toegevoegd als een van de geluidsbestanden die op die manier geplaybackt kunnen worden bij TikTok. Volgens cijfers van het videoplatform zelf hebben al meer dan 4.000 TikTok-gebruikers dit interviewfragment al geplaybackt.

Het geluidsfragment komt uit deze reportage uit 2016:

Overigens is 3.700 geplaybackte filmpjes weliswaar relatief veel voor een interviewfragment, dat is nog altijd niets vergeleken met de écht populaire audio op TikTok. Zo is het hiphop-nummer DRUP van Bizzey, Kraantje Pappie, Jonna Fraser en Ramiks al bijna 30.000 keer geplaybackt.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren bomenkap tiktok playbacken
Deel dit artikel:

Reageren