Definitief geen Zeeuwen in de Tour de France

Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge is niet geselecteerd voor de Tour de France. Zijn ploeg Wanty-Gobert Cycling Team maakte vandaag op Twitter de laatste namen van de geselecteerde renners bekend en Minnaard zit daar niet bij.

Marco Minnaard (foto: Omroep Zeeland)

Een week geleden gaf Wanty-Gobert de eerste vijf namen van de Tour-renners prijs. "Ik acht de kans klein dat ik de Tour ga rijden", reageerde Minnaard toen. "Ik heb het hele jaar al het gevoel dat ik een kleine kans maak of bijna geen kans. Ik heb ook niet het voorbereidingstraject gevolgd met anderen van de ploeg. Zo heb ik de hoogtestages dit jaar niet gedaan. Maar goed, ik zit nog bij de laatste acht. Er is nog een kleine kans."

Die kans is nu verkeken. Minnaard deed de afgelopen twee jaar wel mee aan de Tour de France. In 2017 eindigde hij op een 40e plek, vorig jaar eindigde hij als 64e.

Een Tour de France zonder Zeeuwen

Minnaard was de laatste Zeeuw die kans maakte op deelname aan de Tour de France dit jaar. Antwan Tolhoek uit Yerseke van Jumbo Visma (vorig jaar 37e) reed vorige maand de Giro en slaat de Tour over. Brian van Goethem uit Philippine van Lotto-Soudal is niet geselecteerd en Roompot-Charles van Nick van der Lijke uit Middelburg kreeg van de organisatie geen uitnodiging. De laatste keer dat de Tour zonder Zeeuwen werd verreden was in 2016.

De Tour de France begint op zaterdag 6 juli in Brussel en eindigt op zondag 27 juli in Parijs.

Reageren