Concert at Sea is klaar voor een zonnige editie

Een zonnige Brouwersdam is klaar voor Concert at SEA 2019. De werkmannen zijn bezig met de laatste voorbereidingen en dan is het terrein klaar. Directeur Lesley Grieten is er daardoor dan ook van overtuigd dat het een geslaagde zonnige editie gaat worden.

Opbouw Concert at Sea gaat volgens planning (foto: Omroep Zeeland)

De organisatie heeft geen speciaal hitteplan voor de komende editie. Volgens festivaldirecteur Lesley Grieten is dat ook niet nodig: "Je hebt hier altijd wel een windje en je kan met duizenden tegelijk lekker pootje baden in het water. Het is echt niet anders dan een goeie stranddag."

Gratis water

Wel is er, net als de afgelopen jaren, gratis drinkwater op meerdere punten. Ook mogen bezoekers lege plastic flesjes meenemen om die te vullen. Zonnebrand mag ook het terrein op, wanneer de flessen maar niet groter dan 200 milliliter zijn.

De opbouwers van het festivalterrein hebben weinig last van de warmte. De organisatie heeft gratis waterbekers voor ze beschikbaar gesteld en er waait een verfrissend briesje. "Deze dames en heren zijn wel wat gewend en alles loopt via planning", zegt Grieten.

Nieuwigheden

De wijzigingen op het terrein zitten 'm vooral in de noordkant bij het Umoja-podium, waar meer horeca is te vinden. Na het succes van vorig jaar is er een flinke art-deco club waar dj's honderden bezoekers kunnen entertainen. Ook zijn er veranderingen bij het strandpodium, maar die wil de festivaldirecteur nog even geheim houden.

Lesley Grieten: Die jongens en meiden knallen lekker door, dus het ziet het festivalterrein er nu al goed uit

Donderdag om 15:15 uur start het festival met Cover at Sea. Drie dagen lang zijn er optredens van onder andere Live, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Guus Meeuwis en natuurlijk Bløf.

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland Concert at Sea CAS
Deel dit artikel:

Reageren