Vlissingen heeft geen geld voor vakantiedokter

Vlissingen betaalt niet mee aan de vakantiedokter; de huisarts die een gratis vakantiehuis krijgt als hij deze zomer in Zeeland wil komen waarnemen. Het gaat om de vakantiedokter op Walcheren die in Vlissingen wordt gestationeerd.

De gemeente Vlissingen betaalt niet mee aan de vakantiedokter op Walcheren (foto: Omroep Zeeland)

Zeeland heeft tien huisartsen geworven die hier in de zomervakantie komen waarnemen, om het huisartsentekort tijdens het drukke toeristische seizoen op te vangen. De Zeeuwse Huisartsencoöperatie hoopt dat huisartsen die op deze manier een paar maanden in Zeeland werken, zo enthousiast raken dat ze zich hier voorgoed vestigen.

7000 euro

De vakantiedokter voor Walcheren neemt zijn intrek in huisartsenpraktijk De Getijden in Vlissingen, naast de ADRZ-vestiging daar. Het is daarom opmerkelijk dat juist Vlissingen niet meebetaald aan de vakantiedokter op Walcheren. Voor Vlissingen gaat het om een bedrag van 7.000 euro.

De Vlissingse wethouder Els Verhage (GroenLinks) legt uit waarom Vlissingen niet meebetaalt. (foto: Gemeente Vlissingen)

Geldgebrek

Volgens de Vlissingse wethouder Els Verhaje (GroenLinks) betaalt ook Middelburg niet mee, en worden de kosten nu volledig betaald door de gemeente Veere. "Dat is ergens ook logisch, want deze gemeente heeft de meeste toeristen." Maar belangrijkste punt voor Vlissingen, een artikel 12-gemeente onder curatele van Rijk en provincie - blijkt geldgebrek te zijn, legt wethouder Verhage uit:

De Vlissingse wethouder Els Verhage (GroenLinks) legt uit waarom Vlissingen niet meebetaalt aan de vakantiedokter op Walcheren

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen huisarts vakantiedokter
Deel dit artikel:

Reageren