Praag in het teken van Zeeuwse mosselen

Praag staat in september een week lang in het teken van Zeeuwse mosselen. De Tsjechische hoofdstad organiseert voor het eerst een festival om de Zeeuwse zeevrucht te promoten.

Ongeveer 150 restaurants zullen speciale gerechten serveren die met mosselen uit Zeeland zijn gemaakt. De Zeeuwse mosselhandel werkt samen met een distributeur uit Praag om de naamsbekendheid te vergroten.

Masterchef Tsjechië

In aanloop naar de Praagse mosselweek was vandaag een delegatie van zo'n twintig Tsjechen aanwezig bij de opening van het mosselseizoen in Yerseke. Onder andere een bekende Tsjechische kok en de winnaar van tv-programma Masterchef zagen hoe de eerste Zeeuwse mosselen werden opgevist.

"Mosselen zijn gezond en lekker. Daarnaast is Praag ook goed te bereiken qua afstand zodat de klant verse producten kan krijgen. Tsjechië is voor ons een heel interessante markt", aldus distributeur Pierre-Manuel Boels.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Yerseke mosselen Praag
Deel dit artikel:

Reageren