Papendrechter wint weer Open ZK Forelvissen

KERKWERVE - In de vijf wedstrijden waaruit het Open Zeeuws kampioenschap forelvissen bestond wist Bas Leensvaart de meeste wedstrijden te winnen. Hij haalde 38 forellen naar boven, met een gezamenlijk gewicht van 13,288 kilogram.
Aan de vijfde wedstrijd, zaterdag, bij de forellenvijver van de familie Van Langeraad in Kerkwerve deden 14 vissers mee. Er werden 70 forellen uitgezet, waarvan er uiteindelijk 60 werden opgevist. De tweede plek was overigens voor Leen Vogel uit Hardinxveld en de derde plek werd ingevuld door Rick Jerphanion uit Rotterdam.
Aan het hele kampioenschap, bestaande uit vijf wedstrijden, deden 31 deelnemers mee. De jongste deelnemer was de 10-jarige Timon Hart uit Kerkwerve. Naast Bas Leensvaart uit Papendracht op nummer 1, gingen de prijzen van het Open Zeeuws kampioenschap forelvissen 2010 naar Leen Vogel uit Hardinxveld op de tweede plek en Mathijs Roetman uit Gorinchem kreeg de derde prijs. In het totaalklassement eindigde de eerste Zeeuw op de zesde plaats, dat was Hans de Visser uit Kamperland.
Op 2 oktober gaan vijf Zeeuwse forelvissers nu de eer hooghouden op het Nederlands kampioenschap forelvissen dat wordt gehouden in Putten.