Burgemeester Tholen maakt zich boos over vandalisme fuiken beroepsvissers: 'Dit moet stoppen!'

"Met verbijstering heb ik de foto's gezien en verhalen gehoord over het moedwillig kapot maken van de fuiken van de beroepsvissers met name op het Volkerak-Zoommeer. Dit moet stoppen!" Burgemeester Ger van de Velde windt er op Facebook geen doekjes om.

Een van de vissers liet de burgemeester een kapotte fuik zien. (foto: Gemeente Tholen)

Van de Velde sprak vanmiddag met een aantal beroepsvissers uit Tholen en een vertegenwoordiger van de sportvisserij Zuidwest-Nederland. Die vertelden haar hoe hun fuiken soms moedwillig kapot worden gemaakt. "De schade bedraagt duizenden euro's en het harde werk van de beroepsvissers wordt zo onmogelijk gemaakt", schrijft de burgemeester in een post op de Facebookpagina van de gemeente Tholen.

'Vreselijk als je zo'n verhaal hoort'

"Het gaat niet om een klein haakje", verduidelijkt ze even later aan de telefoon. "De netten zijn helemaal kapot gesneden en niet meer te repareren." Ze noemt het een groot probleem waarvan verschillende vissers slachtoffer zijn. Van de Velde: "Vreselijk als je zo'n verhaal hoort, een ondernemer die keer op keer getroffen wordt."

Burgemeester Ger van de Velde over vernielde fuiken

Van de Velde heeft de vissers beloofd het probleem onder de aandacht te brengen. Veel meer kan ze niet doen. "Dit gebied valt qua handhaving onder de uitvoeringsdienst Zuid-Holland Zuid. Dus niet in het Zeeuwse."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren