Gestolen auto's ontdekt bij controle op bedrijventerrein Goes

Twee gestolen voertuigen, verschillende gestolen goederen, overtredingen van de bouw- en milieuwetgeving, brandveiligheid en illegale bewoning en uitkeringsfraude. Dat is het resultaat van een grote controle door politie, gemeente en belastingdienst vandaag bij drie bedrijven op bedrijventerrein Poel II in Goes.

Een politieauto bij de controle in Goes vandaag. (foto: HV Zeeland)

Bij alle drie de bedrijven werden meerdere overtredingen geconstateerd. Zo ontdekte de politie twee gestolen voertuigen bij twee verschillende bedrijven en overtrad één bedrijf de Wet Arbeid Vreemdelingen. Verder vermoedt de gemeente dat er in twee gevallen sprake is van uitkeringsfraude.

Onbekend om welke bedrijven het gaat

Ook hielden de bedrijven zich niet allemaal aan het bestemmingsplan, de bouw- en milieuwetgeving, brandveiligheid en illegale bewoning. Om welke bedrijven het gaat, is niet bekend gemaakt.

Wel laat de gemeente weten dat bij een nacontrole bij een autobedrijf aan de Livingstoneweg - waar vorige week strafbare feiten werden geconstateerd - nu alles in orde was. Bij het bedrijf werden vorige week twee medewerkers aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar worden nog wel verdacht van heling.

'Wees gewaarschuwd'

In het persbericht waarschuwt burgemeester Mulder dat de kans groot is dat er de komende tijd nog meer controles zullen plaatsvinden op bedrijventerreinen in Goes: "Met deze gezamenlijke aanpak willen we illegale activiteiten in Goes terugdringen en daarmee onze bedrijventerreinen veilig en aantrekkelijk houden."

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes Bevelanden 112 controle
Deel dit artikel:

Reageren