Zwemtocht Kattendijke-Wemeldinge: 4 zwemmers zeeziek

Bij de jaarlijkse zwemtocht van Kattendijke naar Wemeldinge werden 4 deelnemers zeeziek vanwege de harde noordenwind en de golfslag. Zij hebben de tocht gestaakt. Er deden in totaal 136 mensen mee.

Openwaterzwemmen (foto: Omroep Zeeland)

Volgens organisator Jan Boonman was de tocht zwaar vanwege de wind die op de dijk stond, maar vanwege het opgeklaarde weer was er veel publiek. De volgende zwemtocht staat 17 juli op het programma. En die gaat van Breskens naar Cadzand, en heet de Zwarte Polder Zwemtocht.

Uitslag

De uitslag bij de mannen: 1 Tristan Kloet uit Krabbendijke, 2 Tom van Gils uit Zierikzee en op de derde plek Sem Bonte uit Burgh-Haamstede. Bij de dames zegevierde Simone de Rijcke uit Hulst, tweede werd Kirsten Walraven uit Oost-Souburg en derde Debra de Lange uit Papendrecht.

De zwemtocht was de eerste tocht die meetelt voor de kwalificatie van de Scheldebeker. De organisatie daarvan hoopt op 25 juli 2020 zwemt een gekwalificeerde groep zwemmers de Westerschelde over tijdens de 22e editie van de Scheldebeker.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zwemtocht kattendijke-wemeldinge
Deel dit artikel:

Reageren