Zeeland wordt wakker: burgemeester Tholen verbijsterd, gestolen voertuigen bij controle en poëziealbum

Goedemorgen, het nieuws in Zeeland op donderdagochtend 27 juni.

Een van de vissers liet de burgemeester een kapotte fuik zien. (foto: Gemeente Tholen)

Burgemeester Tholen verbijsterd

"Met verbijstering heb ik de foto's gezien en verhalen gehoord over het moedwillig kapot maken van de fuiken van de beroepsvissers met name op het Volkerak-Zoommeer. Dit moet stoppen!" Burgemeester Ger van de Velde windt er op Facebook geen doekjes om.

Lees ook:

Een politieauto bij de controle in Goes vandaag. (foto: HV Zeeland)

Twee gestolen voertuigen, verschillende gestolen goederen, overtredingen van de bouw- en milieuwetgeving, brandveiligheid en illegale bewoning en uitkeringsfraude. Dat is het resultaat van een grote controle door politie, gemeente en belastingdienst gisteren bij drie bedrijven op bedrijventerrein Poel II in Goes.

Lees ook:

Magda de Meester in de studio van Goedemorgen Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

'Dit album heb ik lief, wie het steelt is een dief...'

Een poëziealbum uit 1926 uit Wolphaartsdijk die in Groningen bij een antiquair opduikt en uiteindelijk - na dertig jaar - toch weer bij de juiste familie opduikt. Dit is het bijzondere verhaal over het poëziealbum van Maatje Meulblok.

Lees ook:

Een veld vol bloemen. (foto: Ria Brasser)

Het weer

Op sommige plaatsen vanochtend eerst laaghangende bewolking, maar verder zonnig vandaag. Matige, aan zee vrij krachtige noordoosten- tot noordenwind, 3-5 Beaufort. Hiermee wordt het 19 of 20 graden aan zee tot rond 24 graden in het zuiden van Zeeuws-Vlaanderen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker ZWW
Deel dit artikel:

Reageren