Drugsgebruikende bestuurder ramt lijnbus

Drugsgebruikende bestuurder ramt lijnbus
Drugsgebruikende bestuurder ramt lijnbus © Omroep Zeeland
Met dit apparaat wordt drugs in het speeksel getest
Met dit apparaat wordt drugs in het speeksel getest © Omroep Zeeland
Volgens getuigen reed de bus al voor een groot gedeelte op de rotonde van de Rijksstraatweg, toen er ineens een bestelauto de rotonde kwam opgereden. De buschauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Woedend

Na de aanrijding ontstak de man uit Oude-Tonge in woede. Daarop besloten omstanders de politie te bellen. De opgeroepen agenten constateerden dat de bestuurder van de bestelbus geen rijbewijs had. Ook bleek de man een verleden met verdovende middelen te hebben.
Daarom hebben de agenten hem een speekseltest laten doen. Daaruit bleek dat hij amfetamine en methamfetamine had gebruikt. De man uit Oude-Tonge had ook nog vijf xtc-pillen bij zich.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>