ZLTO wil oprukkende vossen aanpakken

De ZLTO in West-Zeeuws-Vlaanderen waarschuwt voor de problemen die vossen veroorzaken. Volgens de ZLTO worden er bij zowel particulieren als boeren kippen door vossen gedood en opgegeten. Ook dringen vossen stallen binnen en veroorzaken ze ook paniek bij andere kippen die van de leg af gaan.

Flickr, Hans Huvers (foto: OZ)

Volgens de agrarische belangenvereniging missen sommige boeren op een dag honderden kippen. Ze willen dat boeren de mogelijkheid krijgen om de vos met lichtbakken te bestrijden. Ook roept men alle ondernemers op om de schade te melden bij de Fauna Beheer Eenheid.

Afschieten

Pluimveehouder Andre de Bruyckere uit Aardenburg heeft dit jaar al drie keer te maken gehad met vossen in zijn stallen. "Dit jaar is het drie keer gebeurd, vorig jaar eenmaal, maar daarvoor nooit. De vossen zijn zelfs al in het centrum van Oostburg gezien. Dan moet er toch wat gebeuren."

De Bruyckere ziet maar één oplossing. "Afschieten. Dat is volgens het enige dat helpt. Vorig jaar ben ik bij de provincie Zeeland geweest om over dit probleem te praten. Ze vinden daar dat ik zelf moet investeren in een veilige omheining, met schrikdraad. Maar dat is te kostbaar."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen ZLTO Oostburg vossen Aardenburg
Deel dit artikel:

Reageren