Automobilist schept fietser op N57, fietser zwaargewond

Bij een aanrijding vlakbij de Brouwersdam is vannacht een fietser zwaargewond geraakt. De fietser werd rond 03.35 uur geschept door een automobilist op de Dammenweg (N57), bij Ellemeet. De gewonde fietser, een 30-jarige man uit Den Bosch, is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

De weg waar het ongeluk gebeurde was tot 02.30 uur afgesloten voor verkeer vanwege het muziekfestival Concert at SEA. Op het moment van het ongeluk was de weg echter weer vrijgegeven voor verkeer. Het wegdeel waar de fietser werd aangereden is bedoeld voor auto's, fietser moeten normaal gesproken gebruikmaken van de parallelweg.

Plotseling voor de auto

Volgens de automobilist, een 26-jarige man uit Dongen, reed hij richting Schouwen-Duiveland toen plotseling de fietser voor de auto opdoemde, waarna hij de fietser frontaal aanreed. Dat verklaarde de Dongenaar tegen de politie. De zwaargewonde fietser is nog niet door de politie gehoord.

De auto waarmee de fietser werd aangereden wordt beschenen door lampen van de brandweer (foto: HV Zeeland)

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Zo zijn de automobilist en een getuige verhoord. Verder is een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Tijdens de hulpverlening en het onderzoek is de N57 voor het verkeer afgesloten. Pas rond 07.45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Lampen

Naast de politie en de traumahelikopter kwamen ook twee ambulances ter plaatse om hulp te verlenen aan de fietser. De brandweer heeft ook geassisteerd, onder meer door de plaats van het ongeluk met lampen te verlichten.

De fiets van de aangereden fietser wordt beschenen door lampen van de brandweer (foto: HV Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren