Man van motorkap geslingerd in Cadzand, automobilist aangehouden

De politie heeft gisteravond in Cadzand een 24-jarige automobilist uit de gemeente Sluis aangehouden omdat door zijn rijgedrag een 19-jarige man, ook uit de gemeente Sluis, gewond raakte. De 19-jarige man werd van de motorkap van de auto geslingerd. De twee zijn bekenden van elkaar.

Jongeman gewond door roekelos rijgedrag Cadzand (foto: Provicom)

De 24-jarige bestuurder van de auto stond rond 18.55 uur te wachten voor een voetgangersoversteekplaats op de Boulevard de Wielingen in Cadzand toen de 19-jarige man hem herkende. Hij sprong op de motorkap van de 24-jarige automobilist.

Van de motorkap geslingerd

Die reed hard weg, om vervolgens verderop abrupt te remmen. De 19-jarige man werd daardoor van de motorkap geslingerd en kwam op het wegdek van de Ringdijk Noord terecht. Daarbij raakte hij gewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 24-jarige automobilist is aangehouden. Hem wordt roekeloos rijden verweten. Uit een blaastest bleek dat hij geen alcohol had gedronken. De man zit nog vast.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren