Winst voor Kuipers en Beckers bij Braakmankreekrace

Winst voor Kuipers en Beckers bij Braakmankreekrace
Winst voor Kuipers en Beckers bij Braakmankreekrace © Omroep Zeeland
Winst voor Kuipers en Beckers bij Braakmankreekrace
Bij de mannen was de wedstrijd een strijd tussen vier heren. Kuipers, Timo Dinkelberg (Rozenburg), Wietse Beerens (Tilburg) en Maikel van der Linden (Moorveld) kwamen in het begin van de wedstrijd los van de rest van het deelnemersveld. In een spannende strijd tikte Kuipers als eerst aan. De beste Zeeuw werd Tristan Kloet uit Krabbendijke op de achtste plaats.

Uitslag mannenwedstrijd

1. David Kuipers Leeuwarden 23.55'85" 2. Timo Dinkelberg Rozenburg 23.57'45" 3. Wietse Beerens Tilburg 24.02'80" 8. Tristan Kloet Krabbendijke 25.40'35"
Bij de dames ging het tussen twee vrouwen: de winnares van vorig jaar Janina Beckers en Anne Noom uit Alkmaar. De zwemsters lieten al snel de andere vrouwen achter zich en gingen te gelijk richting de eindstreep. Beckers was net iets sneller dan Noom en won zo opnieuw de Braakmankreekrace. Plek drie was voor Kyanie Blom (Schaesberg), zij troefde op het nippertje Kirsten Walraven uit Oost-Souburg af die als beste Zeeuwse eindigde op de vierde plek.

Uitslag dameswedstrijd

1. Janina Beckers Kerkrade 25.39'05" 2. Anne Noom Alkmaar 25.43'90" 3. Kyanie Blom Schaesberg 27.38'50" 4. Kirsten Walraven Oost-Souburg 27.40'45"

Zeelandbeker

De Braakmankreekrace is onderdeel van de Zeelandbeker. Het was de eerste van vijf wedstrijden. De andere zijn de Open Water Zwemwedstrijd Sluis (30 juni), Havenwedstrijd in Breskens (3 augustus), Ganzetrek bij Wilhelminadorp (7 september) en de Kanaalrace in Vlissingen (8 september).