Files op N59 en A58 door drukte en ongelukken

Door de combinatie van drukte op de weg en ongelukken zijn vanmorgen en vanmiddag lange files ontstaan op de A58 en de N59 Zeeland in. Veel weggebruikers reden tegelijkertijd naar het strand en richting het muziekfestival Concert at SEA.

Het verkeer op de A58 Zeeland in moest volgens de verkeersdienst ANWB aan het begin van de middag nog rekenen op zo'n 20 minuten vertraging. Op de N59 was de vertraging volgens de ANWB rond de 10 minuten. Pas in de loop van de middag waren de files op de A58 en de N59 opgelost.

Botsing op N59 bij Nieuwerkerk (foto: HV Zeeland)

Het ongeluk op de N59 gebeurde rond 12.25 uur, ter hoogte van Nieuwerkerk. Vlakbij de kruising van de Rijksweg met de Middenweg en de Weelweg botsten meerdere auto's op elkaar. Het was er al druk, maar door de afhandeling van het ongeluk liep de vertraging daar verder op.

Kop-staartbotsing

Op de A58 zorgde een kop-staartbotsing bij de Zeeuws-Brabantse grens voor oponthoud. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op de A58 tussen Hoogerheide en Rilland. Ter hoogte van verzorgingsplaats Het Rak klapte een auto achterop een andere auto.

Rijstrook afgesloten

Beide auto's liepen schade op. Een bergingsbedrijf heeft de auto's weggetakeld. Tijdens de berging werd één rijstrook afgesloten. Rond 11.30 uur was de weg weer helemaal vrij. Door de combinatie met de extra drukte op de weg zorgde dit voor filevorming. Nog lang nadat de weg alweer was vrijgegeven stonden er lange files op de A58 Zeeland in.

Een rijbaan werd afgesloten voor de berging (foto: HV Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
A58 112 Zuid-Beveland ongeluk file kop-staartbotsing
Deel dit artikel:

Reageren