Inwoners verontwaardigd over maatregel zwembad; 'Nu hebben wij er last van!'

Het zal veel inwoners van Koewacht opgevallen zijn dat er in hun grensdorp extra gesurveilleerd werd door politieauto's. Dit naar aanleiding van het incident van afgelopen woensdag, toen een groep Belgische jongeren het zwembad uitgezet werden door tien agenten en een politiehond. Acht jongeren kwamen naar het dorp maar zijn door de agenten weggestuurd.

Vanwege het incident heeft het zwembad tijdelijke maatregelen genomen. Alleen abonnementhouders zijn nog welkom, want van hen zijn de contactgegevens bekend. Als je je misdraagt, kunnen die gegevens worden gedeeld met de politie. Maar veel inwoners van het dorp zijn het niet met die maatregel eens.

'Niet eerlijk'

"Er stond een familie in de rij die met hun kinderen wilde gaan zwemmen, maar die reden weer weg omdat je een abonnement moet hebben. Dat vind ik niet eerlijk", zegt een meisje uit het dorp die zelf ook niet meer in het zwembad komt. "Vorig jaar waren mijn schoenen, handdoek en pet gestolen en daarom vinden mijn ouders het ook geen goed zwembad meer."

Als volwassenen moet je ook een abonnement hebben en dat vinden we niet oké"
inwoonster van Koewacht

Een groepje Belgische jongens van Marokkaanse komaf zorgt in de zomermaanden al twee jaar voor overlast. Dat iedereen daar nu de dupe van is omdat er geen dagkaarten meer verkrijgbaar zijn bij het zwembad zit de bewoners dwars.

'Met de kleinkinderen'

"Wij wonen vlakbij het zwembad en zouden graag met de kleinkinderen een keer naar het zwembad willen, maar we moeten vanaf nu een volledig abonnement kopen. Dat vinden we zeer spijtig", aldus een teleurgestelde inwoonster.

Zwembad Koewacht (foto: Omroep Zeeland)

De jongeren veroorzaken niet alleen overlast in het zwembad, maar ook in de buurtsupermarkt en bij de lokale bakker. "Bij de supermarkt mogen ze maximaal met een groepje van vijf zonder rugzakken naar binnen. En van de week zijn ze bij de bakkerij met twintig man naar binnen geweest", vertelt een inwoner.

Extra controle

Volgens een andere inwoonster is de rust sinds gisteren weer wedergekeerd. "Ze komen uit België en veroorzaakten ook overlast in de bus waardoor ze nu niet meer met de Belgische bus mee mogen, dus we hebben nu wel rust gekregen."

Om de rust te bewaren zal de politie de komende dagen in het dorp extra surveilleren.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
overlast jongeren Koewacht zwembad problemen
Deel dit artikel:

Reageren