Hollestelle komt met hoogstandje onder water

© Omroep Zeeland
Omdat het werk onder water wordt uitgevoerd, zal tijdens de werkzaamheden een rescueteam aanwezig zijn. De sluisdeuren worden eerst uit het water getakeld, waarna er twee zogenoemde taatskuipen worden geplaatst. Dat zijn stalen constructies van vier bij elf meter groot, die moeten zorgen voor een veilige en droge werkomgeving. Als de kuipen geplaatst zijn, kunnen de lassers de scharnieren op een veilige manier herstellen. Het lassen moet onder de juiste temperatuur en condities gebeuren. Het lassen van de scharnieren is volgens Rijkswaterstaat millimeterwerk.
De Volkerarksluizen liggen bij Willemstad en scheiden het Hollandsch Diep van het Volkerak. Jaarlijks passeren er bijna 150.000 vrachtschepen. Het werk begint op 11 maart en duurt tot en met 31 maart.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>