Boerenschuur in Vrouwenpolder verwoest door brand, koeien net op tijd gered

Schuur in Vrouwenpolder volledig verwoest door brand
Toen de brandweer arriveerde, stond de schuur in vuur en vlam. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was de schuur niet meer te redden. Wel wist de brandweer te voorkomen dat het vuur oversloeg op de naastgelegen woning. Bij de bluswerkzaamheden heeft de brandweer water uit het Veerse Meer gehaald.

Rook ingeademd

Bij het verplaatsen van de koeien naar een andere schuur hebben de eigenaar en enkele familieleden rook ingeademd. Zij werden onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
Boerenschuur in Vrouwenpolder brandt volledig uit
Boerenschuur in Vrouwenpolder brandt volledig uit © HV Zeeland
Bij de brand is een asbestplaat gesprongen, waardoor op het terrein van de boerderij asbest terecht is gekomen. Er zijn geen aanwijzingen dat het asbest verder verspreid is. Het terrein is afgezet.

Melkkoeien

De koeien worden nu ondergebracht bij een andere boer. Het gaat om melkkoeien, die gemolken moeten worden, omdat ze anders pijn aan hun uiers krijgen en de melkapparatuur is bij de brand verloren gegaan.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>