Zeilevenement Deltaweekend verhuist na succesvol weekend naar Kamperland

Met een grote glimlach voeren de zeilers vandaag rond tijdens de slotdag van het Deltaweekend. Tachtig boten vertrokken in totaal vanuit Colijnsplaat voor het driedaagse evenement dat alweer voor de 49e keer plaatsvond.

Jubileum

Voor de 50e editie verplaatst het Deltaweekend - dat traditiegetrouw in Zierikzee of Colijnsplaat wordt gehouden - naar Roompot Marina in Kamperland. Vanuit daar is het makkelijker om ook jeugd te laten starten, stelt de organisatie van het oudste en grootse meerdaagse zeilevenement voor kajuitjachten in de Zeeuwse Delta.

Terugkeer Veronica Race

Ook keert de Veronica Race, die in 2015 voor het laatst werd gehouden, volgend jaar terug. De wat extremere race over maximaal 150 kilometer kent een roemrucht verleden.

Vroeger fungeerde het Veronica-schip - waar toen nog radio-uitzendingen plaatsvonden - als keerboei van de wedstrijd. De organisatie verwacht door de terugkeer van de race veel extra zeilers van buiten de regio.

De jubileumeditie van het Deltaweekend wordt gevaren van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 2020 vanuit de Roompot Marina. De Veronica Race wordt een week tevoren gevaren op zaterdag 15 juni, vanuit de buitenzijde van de Roompotsluis. De haven van Colijnsplaat is dan de logistieke basis.

Een geslaagd weekend

Vooralsnog geniet de organisatie vooral na van een geslaagd en zonnig weekend. "Je kunt geen beter weer wensen", stelt voorzitter Willem Johannesma. "Drie dagen lang prachtige zon en wind. Dat is genieten. Ik zie de zeilers dan ook allemaal met een grote glimlach op hun gezicht terugkomen.

De zeilers hebben prachtig weer tijdens het Deltaweekend (foto: Anusjka Martens)

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee zeilen Colijnsplaat Deltaweekend
Deel dit artikel:

Reageren