Kinderen naar ziekenhuis door golf passerend schip bij Vlissingen

Op het Badstrand ter hoogte van Boulevard Bankert in Vlissingen zijn vanavond rond 19:10 uur verschillende mensen verrast door een golf die werd veroorzaakt door een passerend zeeschip. Enkelen kwamen in het water en raakten in de problemen.

Badgasten in problemen door passerend schip bij Vlissingen (foto: HV Zeeland)

Volgens de politie werden zeker zeven mensen het water ingetrokken. Twee jongens van 3 en 5 jaar en een ouder iemand zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn enkele boten ingezet om hulp te bieden.

Toon Poppe woont aan de boulevard en zag het misgaan. Volgens hem voer het schip met 'heel veel gang' voorbij. "Dat bracht een hekgolf te weeg waar vanaf het kleine strandje al zes mensen in het water terecht kwamen. Onder andere een visser die tot zijn nek toe in zee stond. Mensen moesten keihard rennen met kinderen om op de glooiing te komen." Ook Rien Schrier woont aan de boulevard, hij filmde de sterke golf:

Rien Schrier filmde de golf vanuit zijn woning

De problemen met de sterke golven bij het badstrand zijn al langer bekend. Zo werd in 2016 een 6-jarig jongetje uit de zee gered na een enorme vloedgolf. De vaargeul in Vlissingen loopt vlak langs het strand. Als schepen snel varen kan er een sterke haalgolf ontstaan. Ook factoren als het getij, hoe diep het schip in het water ligt en waar het precies vaart, hebben invloed op het ontstaan van deze golven.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen 112 vloedgolf
Deel dit artikel:

Reageren