Weer wietkwekerij in natuurgebied Markiezaat, twee verdachten opgepakt

Twee wietkwekers zijn vannacht betrapt bij hun wietkwekerij in natuurgebied Markiezaat in de buurt van Rilland. Vorige week werd er in het beschermde natuurgebied ook al een wietplantage opgerold.

De twee mannen worden ook verdacht van vernieling en verstoring in het Natura 2000-gebied. (foto: SSIB)

De mannen werden door dienstdoende boa's gespot toen ze in Rilland aan de 1e Hogerwaarddwarsweg het bos in gingen. Om ze op heterdaad te kunnen betrappen, riepen de boa's de hulp in van de politie. Samen hebben ze zich vervolgens verspreid in het bos verdekt opgesteld.

Nadat de mannen met de auto vertrokken, zijn ze bij Woensdrecht aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Hoogerheide en een 18-jarige uit Ossendrecht. Ze zijn overgebracht naar de cel en worden vandaag gehoord. De politie vond in het natuurgebied een wietkwekerij met 25 wietplanten.

Niet dezelfde als vorige week

De mannen die vorige week werden aangehouden bij een wietkwekerij met 1400 planten, zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren