Zeeland wordt wakker: man verdrinkt in Oosterschelde, Strandvijfdaagse en schoolgaande eenden

Zeeland wordt wakker: man verdrinkt in Oosterschelde, Strandvijfdaagse en schoolgaande eenden
Zeeland wordt wakker: man verdrinkt in Oosterschelde, Strandvijfdaagse en schoolgaande eenden © Omroep Zeeland
Man uit Breda verdrinkt in Oosterschelde
Man uit Breda verdrinkt in Oosterschelde © HV Zeeland

Man verdrinkt in Oosterschelde

Maar eerst treurig nieuws want gisteren is een man uit Breda omgekomen die aan het zwemmen was in de Oosterschelde. Reanimatie door de hulpdiensten mocht niet meer baten toen de 46-jarige man uit het water was gehaald. Ter hoogte van de Gorishoeksedijk was de man in het water vermist geraakt en voor het laatst gezien aan het eind van de middag.

Lees ook:

Deelnemers aan de Strandvijfdaagse zijn goed uitgerust
Deelnemers aan de Strandvijfdaagse zijn goed uitgerust © Ria Brasser

Goed wandelweer voor Strandvijfdaagse

Vandaag starten de deelnemers van de Strandvijfdaagse aan hun tweede dag. Gisteren liepen de wandelaars van Vlissingen naar Domburg, een afstand van 24 kilometers. Vandaag staat de etappe naar Kamperland op het programma.

Lees ook:

De schooleenden van basisschool De Schuttershoek in Ijzendijke
De schooleenden van basisschool De Schuttershoek in Ijzendijke © Omroep Zeeland
Basisschool De Schuttershoek in IJzendijke heeft geen schoolhond, -hamster of insecten, maar twee schooleenden! Bijna iedere dag krijgt de school twee eendjes op bezoek die over het schoolplein én door de gangen waggelen.

Lees ook:

Simone Vriend aan het werk in de huisartsenpost
Simone Vriend aan het werk in de huisartsenpost © Omroep Zeeland

Zomerdokter aan de slag

De eerste zomerdokter is aan de slag gegaan op de huisartsenpost in Vlissingen. Het gaat om Simone Vriend uit Arnhem. Zij is de eerste die gebruik maakt van het aanbod om een tijdje in Zeeland te werken, met een gratis vakantiehuis erbij.

Lees ook:

Een sfeerimpressie van het heropende PUUR
Een sfeerimpressie van het heropende PUUR © Omroep Zeeland

PUUR weer open

Strandpaviljoen PUUR in Groede is weer uit de as herrezen. Het paviljoen dat vorig jaar verwoest werd door brand is herbouwd en dit weekend weer open gegaan. Het nieuwe strandpaviljoen heeft een opvallend design, met veel glas en groen.

Lees ook:

De boulevard van Vlissingen in vol ornaat op een zonnige dag
De boulevard van Vlissingen in vol ornaat op een zonnige dag © Barber Djivi

Weer

Het is vandaag rustig zomerweer met flink wat ruimte voor de zon en in de loop van de middag ook wat stapelwolken. Het blijft droog en het wordt vanmiddag zo'n 20 graden. Bekijk de laatste weersverwachting op omroepzeeland.nl/weer.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>