Inbrekers slaan toe in school Rilland en gaan ervandoor met 47 laptops

Dieven hebben gisteren bij basisschool De Zandbaan flink huisgehouden. Bij de school aan de Swaanhilstraat zijn 47 laptops gestolen. Ook geld dat kinderen hebben opgehaald voor goede doelen in Afrika is gestolen.

De kast van de laptops is leeggeroofd (foto: Omroep Zeeland)

Daarnaast zijn ook een digitale piano en een speaker gestolen. De kerk in het dorp heeft al gezegd dat de school zich op dit moment geen zorgen moet maken. Het geld dat de kinderen voor de actie in Afrika hebben ingezameld, wordt door de kerk vergoed. In totaal is er voor ongeveer 20.000 euro aan spullen weggehaald.

Voor de kinderen is de inbraak is erg ingrijpend vertelt directeur Anneleen van Sabben. "De eerste vraag die zij stelden was: 'Is het projectgeld er nog?' Dat is gewoon heel erg vervelend voor de kinderen. Met name omdat ze zich met passie ervoor ingezet hebben", vertelt de directrice.

De school was niet voorzien van een inbraakalarm, dus de inbrekers konden gewoon hun gang gaan. Nu gaat De Zandbaan toch met een zure smaak de zomervakantie in. "Al het materieel is natuurlijk wel op te lossen. Het is vooral zuur dat de kinderen hier de dupe van zijn", vertelt Van Sabben.

De directeur zegt dat na deze inbraak een alarmsysteem wordt geïnstalleerd. De school was pas voor de tweede keer in haar 94-jarige bestaan slachtoffer van een inbraak.

Hek van school De Zandbaan kapot gemaakt (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Rilland De Zandbaan
Deel dit artikel:

Reageren