Visstropers gepakt op Oosterscheldekering, agent bedreigd bij aanhouding

Zes mannen die illegaal aan het vissen waren op de Oosterscheldekering, zijn gisteravond op heterdaad betrapt door de politie. Bij de aanhouding is één van de agenten bedreigd. Volgens de politie wordt er al tien jaar illegaal op zeebaars gevist vanop de Oosterscheldekering.

Oosterscheldekering (foto: Laura Knol)

Er wordt onderzocht of de zes mannen dit regelmatig deden en of er sprake is van ondermijnende criminaliteit, waarbij de onderwereld en de bovenwereld met elkaar vermengd raken, zoals witwassen van geld uit criminele activiteiten.

Al tien jaar visstroperij

Het onderzoek van de politie begon enkele weken geleden, omdat het vermoeden bestond dat er tussen juni en oktober meerdere keren per week door visstropers op zeebaars werd gevist. Dit zou al tien jaar aan de gang zijn. Volgens de politie hebben de stropers regelmatig agenten en particuliere beveiligers ernstig geïntimideerd.

De zes mannen zijn gisteravond rond 21.30 uur betrapt. Ze hadden speciale hengels voorzien van vele vishaken bij zich. De mannen zijn onder andere afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Den Haag en Rotterdam. Ze zitten nog vast. Ook bij de aanhouding is een agent bedreigd.

Duizenden euro's opbrengst

De politie schat in dat de stropers wekelijks duizenden euro's verdienen met de stroperij. Op de Oosterscheldekering mag niet gevist worden, omdat het een gevaarlijke plaats is om te komen.

Meer over dit onderwerp:
Oosterscheldekering 112 vissen zeebaars stroperij
Deel dit artikel:

Reageren