Lesley Kerkhove komt net tekort in eerste ronde Wimbledon

Lesley Kerkhove komt net tekort in eerste ronde Wimbledon © Orange Pictures
Lesley Kerkhove baalt na nederlaag op Wimbledon

Goed begin

De 27-jarige Kerkhove begon goed aan de wedstrijd en kwam in de eerste set op een 5-3 voorsprong. Jorovic dwong alsnog een tiebreak af, maar ook daarin leek de Zierikzeese de beste papieren te hebben. Ze gaf een 5-2 voorsprong echter uit handen en verloor zo de eerste set.
In de tweede set kwam Kerkhove nog op 2-0. De Servische, met wie ze vroeger ook heeft gedubbeld, nam het heft vervolgens in handen en liep uit naar een 4-5 voorsprong. Het eerste matchpoint wist Kerkhove nog weg te werken, maar daarna besliste Jorovic de wedstrijd via een ace.
Ik zal wel even tijd nodig hebben om dit te vergeten, want deze doet heel erg pijn.
Lesley Kerkhove na afloop van de wedstrijd
"Het is nu nog moeilijk om terug te kijken en heel tevreden te zijn. Ik heb kansen laten liggen en had door kunnen gaan naar de tweede ronde. Ik zal wel even tijd nodig hebben om dit te vergeten, want deze doet heel erg pijn", zei Kerkhove.

Vijftigduizend euro verdiend

Kerkhove sloeg, door zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van Wimbledon, een slordige 50.000 euro bij elkaar. Dat is bijna twee keer zoveel als ze afgelopen half jaar verdiende. "Dit is voor mij een luxe", zei Kerkhove, die werd bijgestaan door haar coach en conditietrainer. Normaliter reist ze veelal alleen.
Kerkhove had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi door drie partijen te winnen. In de laatste wedstrijd versloeg ze nog voormalig Wimbledon-finalist Sabine Lisicki. Een keer eerder kwalificeerde Kerkhove zich voor het hoofdtoernooi van een grandslam. Dat was in 2017 voor de US Open. Dat avontuur duurde ook één partij.
Ondanks haar nederlaag, ziet Kerkhove de wedstrijd toch als een belangrijke drive voor het volgende grandslamtoernooi. "Ik doe het nog steeds met veel plezier. Ik weet dat ik dit niveau kan halen en mijn doel is zo snel mogelijk in de top honderd te staan. Het prijzengeld hier is wel een hulpmiddel."