Ouders meegesleurde kleuters doen aangifte na hekgolf Vlissingen

De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de oorzaak van de hekgolf die zondagavond voor een levensgevaarlijke situatie zorgde op het Vlissingse Badstrand. Zowel de ouders van twee jonge kinderen, die door de golf werden meegesleurd, als de Nederlands-Vlaamse Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit doen aangifte.

De zandzuiger veroorzaakte een hekgolf. (foto: Rien Schrier)

Rond 19.10 uur zondagavond werden verschillende mensen verrast door een golf die werd veroorzaakt door een langsvarende Belgische zandzuiger. Zeven mensen werden het water ingetrokken. Twee jongens van drie en vijf jaar oud uit Pijnacker en een onbekend persoon raakten daarbij gewond.

Alle drie zijn ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De jongens mochten het ziekenhuis de volgende dag verlaten. Aanleiding voor het onderzoek is de impact die het incident had. "Het heeft veel losgemaakt", zegt politiewoordvoerder Alwin Don. "Daarom vinden we dat we dat goed moeten onderzoeken."

Kapitein wordt verhoord

Agenten hebben de kapitein van het schip inmiddels gesproken. Hij wordt op een later moment verhoord. Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door agenten van het politieteam Walcheren en de Landelijke Eenheid.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen hekgolf
Deel dit artikel:

Reageren