Serious Request start dit jaar in Goes

Serious Request: Lifeline leverde vorig jaar 1,3 miljoen euro op
Serious Request: Lifeline leverde vorig jaar 1,3 miljoen euro op © ANP
Gesprek burgemeester Mulder Goes
Serious Request:Lifeline is de opvolger van het glazen huis, waarbij dj's tegen betaling verzoekplaten draaiden en een week lang niet aten. De acties in het glazen huis leverden ieder jaar vele miljoenen euro's op voor het Rode Kruis. Bij de eerste Lifeline vorig jaar werd een bedrag van 1,3 miljoen euro opgehaald voor drie verschillende goede doelen. Dit jaar kiest het radiostation ervoor geld op te halen voor één doel.
Tijdens de wandeltocht van de dj's worden acties bezocht die luisteraars organiseren. Op kerstavond komen de dj's aan op de Ossenmarkt in Groningen en wordt bekendgemaakt hoeveel geld er dit jaar is binnengehaald voor slachtoffers van mensenhandel, een wereldwijd probleem dat 25 miljoen mensen treft, vertelt 3FM-dj Sander Hoogendoorn in een video.
Met de opbrengst van de actie wil het Rode Kruis voorlichting geven, hulpverleners en docenten trainen en slachtoffers helpen bij het maken van een nieuwe start.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>