Waterschap Scheldestromen waarschuwt voor slecht oppervlaktewater

Waterschap Scheldestromen waarschuwt voor slecht oppervlaktewater
Waterschap Scheldestromen waarschuwt voor slecht oppervlaktewater © Omroep Zeeland
Mensen die in aanraking komen met het water krijgen het advies zichzelf daarna goed te wassen. "Gebruik ogen en neus voordat u in contact komt met oppervlaktewater", schrijft het Waterschap. Te veel algen in het water kunnen een zuurstoftekort veroorzaken dat kan gaan stinken en in het uiterste geval zorgen voor vissterfte.
Voor verkoeling adviseert het Waterschap om te gaan zwemmen in de Noordzee, Ooster- en Westerschelde, Veerse Meer of de binnenwateren Braakman en De Vogel in Zeeuws-Vlaanderen.

Tijdelijke verschijnselen

Het waterschap benadrukt dat de algen natuurlijke verschijnselen zijn. Naarmate de temperatuur afneemt en er neerslag valt, verbetert de waterkwaliteit weer. Tot die tijd wordt ook een beroep gedaan op boeren om tijdens de droogte alleen water te onttrekken uit oppervlaktewater als ze over een watervergunning beschikken en zich te houden aan de voorwaarden die in deze vergunning staan.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>