Wielrenners Middelkamp naar Ronde van Frans-Guyana

Wielervereniging Theo Middelkamp uit Goes doet volgende maand mee aan de Ronde van Frans-Guyana in Zuid-Amerika. "Een bijzondere wedstrijd", zegt ploegleider Ad Polak, die hoopt op een ritzege en een klassering in de top tien van het eindklassement voor één van renners.

ZRTC Theo Middelkamp (foto: Omroep Zeeland)

De Ronde van Frans-Guyana wordt van 17 t/m 25 augustus verreden. De ploeg van Theo Middelkamp vertrekt op 14 augustus. "Het is het grootste sportevenement van het land. De etappes worden dagelijks live op televisie uitgezonden. Voor ons als amateurploeg is dit de kers op de taart", zegt Polak.

Voor de trip naar Zuid-Amerika zijn de volgende renners geselecteerd.

Selectie ZRTC Theo Middelkamp

begeleiding: Ad Polak / Peter Godde
Eloy Raas
Pieter Vette
Ramon Vleugel
Maarten de Nijs
Thomas Polak
Roy Gijzel

Polak heeft in het verleden met andere ploegen al eens meegedaan aan de Ronde van Frans-Guyana. Voor deze editie kreeg hij opnieuw een uitnodiging van de organisatie.

Guadeloupe en Martinique

"Aan de wedstrijd doen de nationale ploegen van bijvoorbeeld Guadeloupe en Martinique mee. Daarnaast zijn er clubteams uit Frankrijk en Duitsland uitgenodigd. Of we kans maken op de zege? Dat wordt moeilijk. De Fransen mogen continentale renners mee laten rijden. Wij niet. Dat scheelt wel, maar ik hoop op een ritzege en een plekje in de top tien van het eindklassement."

ZRTC Theo Middelkamp doet mee aan de Ronde van Frans-Guyana in Zuid-Amerika (foto: Google Maps)

De kosten voor de trip naar Zuid-Amerika vallen mee voor Middelkamp zegt Polak. "De organisatie daar doet veel voor ons. Dat is mooi."

Wel bergen, geen wegen

De Ronde van Frans-Guyana bestaat uit negen etappes. "Er zijn wel bergen in het land, maar geen wegen om daar op te fietsen." Geen hooggebergte, maar wel zware etappes. "Ik heb gezien dat er een rit met 1100 hoogtemeters is. Dat is wel pittig", zegt Polak.

Deel dit artikel:

Reageren