Jonge redders in Kamperland krijgen een bedankje

Noureddin (11), Joost (12), Carolien (11) en Rowan (12) zijn in het zonnetje gezet door de gemeente Noord-Beveland omdat ze goed en reddend hebben gehandeld. Ze vonden een vrouw die onwel was geworden in Kamperland en alarmeerden de buren. Die belden 112. Een ambulance bracht de vrouw naar het ziekenhuis waar ze nu nog ligt.

Hoe het met de vrouw gaat is onbekend. De kinderen zijn trots op wat ze gedaan hebben, maar ze zijn wel geschokt door wat ze hebben meegemaakt. Carolien: "Het was wel schokkend toen we aankwamen." De gemeente heeft ze bedankt met een speciale button en een cadeaukaart.

Geen 112 durven bellen

Voor Demmers was de huldiging van de vier jonge redders een moment van trots, maar ook een leermoment. Zo gaven de kinderen aan dat ze zelf geen 112 durfden te bellen. Dat hebben de buren gedaan, nadat de vier bij hen aanklopten en om hulp vroegen. Demmers benadrukte nog maar eens dat 112 hier echt voor gebeld mocht worden en dat ze liever heeft dat er één keer te veel wordt gebeld dat één keer te weinig.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
112 Kamperland helden
Deel dit artikel:

Reageren