Verdachten van bankoverval in Goes blijven tot eind september in voorarrest

De mannen die worden verdacht van de gewapende overval op een bank in Goes blijven langer vastzitten. Dat besloot de rechtbank vandaag. Ze worden ervan verdacht dat ze in maart van dit jaar de bank aan Voorstad op klaarlichte dag hebben overvallen. Daarbij werd een medewerker van de bank mishandeld. De overvallers gingen er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor.

Verdachten bankoverval Goes opgepakt in Steenbergen (foto: HV Zeeland)

Twee gemaskerde overvallers kwamen de Goese bank op 19 maart binnen. Met een aanzienlijk geldbedrag in de auto gingen ze ervandoor. Een getuige gaf de politie een signalement van de vluchtauto, waarna een grootschalige klopjacht op de overvallers volgde.

De politie heeft vervolgens op strategische plekken politiewagens gepositioneerd, onder meer in de omgeving van Tholen, Bergen op Zoom en Steenbergen. Ruim een uur na de overval werd een auto bij een tankstation aan de Koperslagerij in Steenbergen aan de kant gezet die voldeed aan het signalement, met daarin de drie verdachten.

'Erin geluisd'

Twee van de drie mannen worden ook verdacht van de overval op Spare Rib Express in Middelburg eerder diezelfde maand. De mannen ontkennen met de overvallen te maken te hebben en zeggen dat ze erin zijn geluisd.

Politie bij Spare Ribs Express in Middelburg na gewapende overval (foto: HV Zeeland)

Het gaat om een 31-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige man uit Middelburg, die verdacht worden bij betrokkenheid bij beide overvallen. De derde verdachte is een 26-jarige inwoner van Rotterdam, hij wordt alleen verdacht van betrokkenheid bij de bankoverval in Goes.

Medewerkers met een wapen bedreigd

Bij de gewapende overval op de Spare Rib Express op 14 maart werden twee medewerkers met een wapen bedreigd. Er raakte niemand gewond. De twee daders gingen er destijds vandoor met een nog onbekend geldbedrag.

Sinds de drie werden opgepakt op 19 maart zitten ze in voorarrest. Vanmiddag besloot de rechtbank om hun voorlopige hechtenis te verlengen tot en met 24 september.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren