Geen pizza of shoarma laten bezorgen, maar een ID-kaart

Inwoners van de gemeente Terneuzen hoeven niet meer naar het gemeentehuis om hun nieuwe paspoort of identiteitskaart op te halen. Deze kunnen voortaan ook thuisbezorgd worden. Vanmorgen werd de eerste ID-kaart uitgereikt aan de vijfjarige Jake Vale in Biervliet. Het laten thuisbezorgen is voorlopig nog gratis.

Vanaf deze week kunnen inwoners van de gemeente Terneuzen kiezen voor het laten bezorgen van een ID-kaart of paspoort. Zij hoeven het document dan niet op te halen, maar ontvangen dit thuis of op hun werkadres. Dit kan overdag, 's avonds en op zaterdag. Wie voor deze mogelijkheid wil kiezen, kan dit aangeven bij de aanvraag.

Nu nog gratis

De gemeente Terneuzen is de eerste gemeente in Zeeland waar inwoners hun reisdocumenten kunnen laten bezorgen. Het bezorgen van rijbewijzen is overigens niet toegestaan. De komende drie maanden is het bezorgen van de reisdocumenten gratis. Daarna zal er een tarief voor de bezorging worden ingevoerd. De gemeenteraad moet dit tarief nog bepalen.

Balie Axel dicht

Vanaf 1 juli is de balie in Axel gesloten en de publieksbalie in Terneuzen is daarmee nog de enige gemeentelijke balie in de gemeente. Het aanvragen van reisdocumenten is op afspraak. De gemeente houdt ook spreekuren bij verzorgingshuizen. Daar kunnen alle inwoners gebruik van maken.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren