Voortbestaan Roompot-Charles in gevaar

Het is onzeker of de wielerploeg Roompot-Charles na dit seizoen blijft bestaan. Dat meldt de site Wielerflits.nl vanmiddag. De ploeg van de Zeeuwse hoofdsponsor heeft twee aflopende sponsorcontracten en weet binnen nu en drie weken of Roompot en Charles doorgaan met sponsoring.

Roompot-Nederlandse Loterij aan de start in de Amstel gold Race met Nick van der Lijke (derde van links) (foto: Orange Pictures)

De renners, onder wie Nick van der Lijke uit Middelburg, hebben te horen gekregen dat ze mogen uitzien naar een andere ploeg als de kans zich aandient.

De ploeg ging in 2015 van start als ProContinentale ploeg met alleen Nederlandse renners met de bedoeling renners klaar te stomen voor WorldTour-niveau. Sindsdien maakten renners als Dylan Groenewegen en Taco van den Hoorn de stap naar het hoogste internationale wielerniveau.

Zeeuwen
Ook had de ploeg sinds de oprichting enkele Zeeuwen in de gelederen zoals Johnny Hoggerland, Brian van Goethem, Nick van der Lijke en Antwan Tolhoek. Ook laatstgenoemde renner maakte de stap naar een grote ploeg, hij rijdt voor Jumbo-Visma.

Met ingang van dit jaar fuseerde de ploeg met het Belgische Charles en werd de naam Roompot-Charles.

Meer over dit onderwerp:
wielrennen roompot-charles
Deel dit artikel:

Reageren