Zeeland Regatta is de Sneekweek van onze provincie

Een grote glimlach hebben de meeste zeilers die deelnemen aan het driedaagse zeilevenement Zeeland Regatta op het gezicht. "Met dit weer is het al geslaagd", straalt wedstrijdleider Marcol de Klerk die deze dagen ruim 120 boten op het Veerse Meer in verschillende klassen ziet strijden om de winst.

Ambities

Alhoewel Zeeland Regatta pas voor de tweede keer plaatsvindt, ligt de lat hoog. Langs de kant zeggen meerdere mensen van de organisatie al dat dit evenement de Sneekweek van Zeeland moet worden.

Volgens De Klerk is het al zover. "Dat is het inderdaad al", stelt ze zelfverzekerd. En met het aantrekken van topsporters komt het ook goed, zegt ze overtuigd. Binnen nu en vijf jaar moet Zeeland Regatta uitgroeien tot een internationaal evenement voor topzeilers.

Een van de boten die deelneemt aan de Zeeland Regatta (foto: Omroep Zeeland)

Feest

Maar nu willen de organisatie en deelnemers vooral genieten van de mooie tweede dag en zich voorbereiden op de slotdag van morgen. Vanavond geeft topzeiler Gerd-Jan Poortman een presentatie in Veere en wordt er tot iets voor middernacht gefeest.

Duurzaamheid is een belangrijk thema tijdens Zeeland Regatta. Zo konden kinderen vandaag in een waterlab allerlei proefjes doen om het waterbewustzijn te vergroten. Ook zet de organisatie zich in voor zeilers met een handicap.

Meer over dit onderwerp:
Veere zeilen Veerse Meer Zeeland Regatta
Deel dit artikel:

Reageren