Zeeland wordt wakker: populair pontje, ambitieuze Zeeuwse zeilers en roeien op het natte gras

Zeeland wordt wakker: populair pontje, ambitieuze Zeeuwse zeilers en roeien op het natte gras
Zeeland wordt wakker: populair pontje, ambitieuze Zeeuwse zeilers en roeien op het natte gras © Omroep Zeeland
Frisia 2
Frisia 2 © Omroep Zeeland

Pontje op zondag

Het fietspontje Yerseke - Wemeldinge - Gorishoek vaart deze zomer ook op zondag. De Frisia 2 onderhoudt die zomerverbinding al langer, maar afgelopen jaren werd op maandag, dinsdag en vrijdag gevaren. Dat bleek niet zo rendabel. De maandag is daarom ingeruild voor de zondag.

Lees ook:

Zeeland Regatta
Zeeland Regatta © Omroep Zeeland

Zeeland Regatta

De Zeeland Regatta heeft grote ambities. Het zeilevenement dat afgelopen weekend voor de tweede keer werd gehouden op het Veerse Meer wil uitgroeien tot een soort Sneekweek. Dat wil zeggen een internationaal topevenement dat jaarlijks wel honderdduizend bezoekers trekt.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Roeien op het natte gras

Over een week of twee wordt bekend of in Terneuzen het wereldrecord grondroeien is gevestigd. Dan is de hele procedure afgerond na de poging van zaterdagavond. Op Festival de Ballade lieten duizenden mensen zich overhalen door de Lamaketta's om op het natte gras te gaan zitten en mee te doen...

Lees ook:

Wolken en zon
Wolken en zon © Ria Brasser

Weer

De dag start met flink wat bewolking, en lokaal aardig fris. Vooral de eerste helft van de dag is er kans op een enkel buitje, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een meest matige noordwestenwind die nog steeds koele lucht aanvoert. De maxima komen ook vandaag relatief laag uit, tussen 17 en 19 graden. In de loop van de middag en avond komt er steeds meer ruimte voor de zon.
Dinsdag meer zonneschijn, minder wind en droog. Het wordt dan een fractie warmer.

Lees ook: