Onderzoek moet vragen over dodelijk ongeluk nieuwjaarsnacht Vlissingen beantwoorden

De politie doet dinsdagavond onderzoek naar de snelheid waarmee de veroorzaker van het dodelijk ongeluk in de nieuwjaarsnacht in Vlissingen, gereden moet hebben. Bij de aanrijding in de Sottegemstraat in Vlissingen kwam een 24-jarige fietser om het leven, de veroorzaker reed door.

Verwrongen fiets na dodelijke aanrijding in de Sottegemstraat in Vlissingen (foto: HV Zeeland)

Ruim een halfjaar na het ongeval leven er nog veel vragen bij de politie over het ongeluk. De politie vermoedt dat er een verband is tussen twee ernstige ongelukken tijdens die nieuwjaarsnacht. Twee kilometer van de plek waar de fietser om het leven kwam, vloog rond dezelfde tijd een auto uit de bocht op de Burgemeester van Woelderenlaan.

Daarbij werd de 36-jarige bestuurder uit Vlissingen uit de wagen geslingerd. Deze man ontkent echter betrokkenheid bij het ongeval even verderop.

De auto die uit de bocht vloog bij de Burgemeester van Woelderenlaan (foto: HV Zeeland)

De politie probeert zoveel mogelijk bewijs te verzamelen om te achterhalen of de man en zijn auto te linken zijn aan het dodelijk ongeluk met de fietser. Bij het onderzoek dat dinsdagavond plaatsvindt, wordt gekeken wat de snelheid geweest moet zijn van de auto, als je die met camerabeelden vergelijkt waarop de auto te zien is.

Straat afgesloten

Voor het onderzoek wordt de Sottegemstraat in de avond en nacht van 9 op 10 juli tussen 19.00 uur en 05.00 uur afgesloten. Omwonenden zijn door de gemeente Vlissingen via een brief op de hoogte gebracht. De politie roept mensen op om het te melden als zij nog informatie hebben die het onderzoek verder kan helpen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren