Speeltoestel op schoolplein IJzendijke in vlammen op

Bij een brandje op het schoolplein van basisschool Molenbolwerk in IJzendijke is een speeltoestel in vlammen opgegaan. Een getuige meldt dat het om de speelgoedmolen gaat. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de rookpluimen waren tot ver buiten het dorp te zien.

Brand op schoolplein in IJzendijke (foto: Ingrid van de Voorde)

De brandweer werd even na 14.30 uur opgeroepen voor de brand. Door onvoldoende bezetting kon de brandweer van IJzendijke zelf niet uitrukken. Brandweer Biervliet heeft de brand geblust. "Het is zo belangrijk dat wij als brandweer kunnen uitrukken", schrijft de IJzendijkse brandweer op Facebook. "Vijf minuten later was de brand mogelijk overgeslagen naar de school zelf."

Ingrid van de Voorde geeft les op basisschool Molenbolwerk. Op haar Facebookpagina roept ze getuigen op om zich te melden. Ze schrijft dat de school aangifte heeft gedaan van brandstichting, en dat getuigen jongens hebben zien wegfietsen vlak na de brand.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren